Wie wil er meerijden in een historisch oorlogsvoertuig?

  zaterdag 7 september 2019
We schrijven 23 oktober 1944. De brug van Sint-Michielsgestel wordt opgeblazen. Dat betekent het begin van de bevrijding van ons dorp. 75 jaar later, vieren we op zondag 20 oktober deze bevrijding!

En de bevrijding pakken we groots aan!

 

Bevrijdingsfeest

Gestel Events, de stichting die zich inzet voor de organisatie van de belangrijkste feest- en gedenkdagen in Sint-Michielsgestel, organiseert op het Meanderplein bij het gemeentehuis tal van leuke activiteiten voor jong en oud. Zo is er muziek, worden er oorlogs- en bevrijdingsfoto’s getoond op een levensgroot Led-scherm en werken tal van verenigingen en stichtingen, zoals het Gilde, Harmonie, Scouting en vele anderen mee om er een mooi feest van te maken. Maar de meest in het oog springende activiteit in misschien wel WHEELS; een colonne met circa 50 historische oorlogsvoertuigen (waaronder twee tanks!) die door de gemeente Sint Michielsgestel trekt.


Scholenwedstrijd

Namens Gestel Events nodigen wij per basisschool totaal 7 leerlingen uit groep 7 en 8 uit om in te stappen in één van deze historische voertuigen en mee te rijden tot aan de volgende stop in Den Dungen. Een bijzondere en unieke ervaring! Alle kinderen uit groep 7 en 8 krijgen een gelijke kans om mee te rijden en daarom hebben wij een leuke actie bedacht. De kinderen mogen een gedicht/werkstuk/ tekening (de vorm is vrij) maken in het thema van de bevrijding. De school selecteert zelf welke 7 kinderen mee mogen met de voertuigen, door een keuze te maken uit de werkstukken. Op 12 oktober worden de werkstukken in ontvangst genomen en ontvangen wij de namen van de 7 winnaars. De werkstukken worden eveneens gepresenteerd op 20 oktober.


Samengevat

  • - Bevrijdingsfeest vindt plaats op zondag 20 oktober en start om 10.30 uur.
  • - Winnaars wedstrijd: 7 kinderen per school uit groep 7-8.
  • - Kinderen rijden van Sint-Michielsgestel naar Den Dungen. WHEELS vertrekt om 12.15 uur vanaf het Meanderplein en komt om 12.45 uur aan bij de Litserborg. Het is de bedoeling dat de ouders zelf hun kind ophalen in Den Dungen.
  • - Meerijden is op eigen verantwoording.
  • - Sluitingsdatum 12 oktober.

 

Alle leerling uit de groepen 7 en 8: veel succes met jullie werkstuk!


Het uitgebreide programma is te vinden onder 'Evenementen'