4 mei 2022 Dodenherdenking

shape
Nieuws

4 mei 2022 Dodenherdenking

Dodenherdenking op woensdag 4 mei in de kerk H. Michaël in Sint-Michielsgestel.

HERDENK JIJ OOK MEE?

Dodenherdenking 2022 vindt op woensdag 4 mei a.s. plaats in de kerk H. Michaël in Sint-Michielsgestel. GESTEL Events nodigt iedereen van harte uit om samen stil te staan bij de slachtoffers, die gevallen zijn in de strijd om vrede. De Dodenherdenking begint om 19.30 uur. Het volledige programma staat op het tabblad Programma/Tijden.

KINDEREN VAN HARTE WELKOM!

De laatste jaren komen steeds meer ouders met kinderen naar de Dodenherdenking. Juist deze doelgroep is belangrijk voor het nationale thema 'Vrijheid in verbondenheid'. Kinderen kunnen vrede doorgeven. Vrede wordt in ons land als gewoon ervaren, terwijl niet ver van ons land vandaan de gevechten dagelijks plaatsvinden. Denk aan de oorlog in Oekraïne. 

Tijdens de dienst in de kerk zal de Oekraïense Margo Vashchenko van 16 jaar, haar ervaringen delen. Zij is met haar moeder en zusje uit Kiev gevlucht en in Sint Michielsgestel opgevangen. Haar vader is in Kiev achtergebleven.

Na de herdenking in de kerk vinden op twee locaties de kranslegging plaats: op het kerkplein aan de Nieuwstraat en bij het monument Northhamshire Yeomanry bij Elde Groep De Beemden aan de Beemdweg. Kinderen mogen op beide plekken meegebrachte bloemen leggen.

Naar overzicht