80 jaar bevrijding

shape
Nieuws

80 jaar bevrijding

Zondag 20 oktober viert Sint Michielsgestel haar 80 jarige bevrijding. Dit doen we op een indrukwekkende manier op het Petrus Dondersplein. Van 10.30 uur tot 15.00 uur

Vanaf 10.30 uur bent u van harte welkom op het Petrus Dondersplein. Het plein is deze dag omgebouwd tot een groot legerkamp. U loopt langs diverse militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, diverse uitzendingen en de nieuwste voertuigen van defensie.

Zo zijn er voertuigen en drones van de 13e Lichte Brigade, 103 Instructie peloton van de Genie levert constructie voertuigen, Vliegbasis Volkel Koninklijke Luchtmacht brengt pantservoertuigen mee. Bevoorrading en Transportbataljon van de Koninklijke Landmacht vertelt u in de tentoonstellingstent over de uitzendingen. 

Bevrijdingstocht Wheels

Om 11.30 uur arriveert de bevrijdingstocht Wheels, met ruim 70 voertuigen, waaronder 5 tanks, uit de Tweede Wereldoorlog. Deze indrukwekkende stoet blijft tot 12.15u op de markt. Loop op uw gemak langs de voertuigen en maak gerust een praatje met de bestuurders.

De hele dag is er live muziek van Swing the Mood, muziekvereniging St. Michael, popkoor Do you Remember en is er muziek uit de jaren '40 en '50. Ook zal het Gilde Sint Anthonius en Sint Barbara optreden. Voor de kinderen is er een speeltent.

Deze dag organiseren wij samen met Stichting Veteranen Sint-Michielsgestel. 





Naar overzicht